måndag 15 september 2014

Feta fester och elektriska hjärtan


Att säga att vi har rivstartat nu när vi är inne på tredje veckan är väl inget att sticka under stolen med. Sommarlovet befinner sig i periferin och jag funderar helt seriöst på att ta fram vinterkläderna nu när det är 6 (!) grader när man traskar till skolan. Väljer dock att befinna mig i sommarlandet lite, lite till. 

Vi har betat av blodet och är på god väg med både hjärtat och immunologin, bara lite laborationer och seminarium kvar på dom delarna. På tal om labbar så hade vi vår första förra veckan: EKG eller elektrokardiografi. Hej vektorer och fysik, det var längesen, hur har ni det nu för tiden? Bra när ni hänger på fysiologen i EKG rummet hör jag? Typ så var det: grafer. Hur som har vi auskultation (lyssna i stetoskop på lungor och hjärta) och blodtrycksmätning nästa vecka, ska bli skitkul! EKG var också roligt, även om det kanske låter lite torrt! Seminarium ska vi ju som sagt ha och till skillnad från förra terminen, för ingen följde ärligt talat upp vad som hände med stackars Olga speciellt väl, verkar detta vara mer utifrån patientfall vilket är kul och lärorikt. Olga var en fiktiv patient som råkade ut för alltifrån kostråd inför Vasaloppet från novisa läkarstudenter till kompisar med possibel HIV-smitta på slutet. Jag frågade en kompis om hon fick herpes och gikt på slutet också, vi tror det var så men kommer inte riktigt ihåg. Precis så jättecentrerad var hon på diverse seminarium.

Ni kanske undrar om vi faktiskt gör någonting annat än att plugga på läkarprogrammet? KI har man ju hört ska vara så himlans stelt. FEL! Nu på T2 är det nämligen vi som kommer att planera (kanske den fetaste ever?) introgasquen för T1 och annat folk i november! Själv kommer jag att alternera kök och bar och lite annat, typ sådana jäääättetrista saker som att sitta och bestämma drinkar...! Alla T1:or och annat patrask, peppa järnet! Detta kommer att bli sjukt nice.

Peace out,
Josefine

Bildkälla: Random Pinterest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar